torsdag den 10. januar 2019

10 råd – kom godt i gang med webshoppen

Mange unge vælger at udskyde at blive iværksættere, indtil efter de har færdiggjort deres studie. Der følger da også rigtig mange overvejelser og beslutninger med opstarten af en ny virksomhed. Men hvorfor vente til efter studiet er færdiggjort? Flere og flere unge prøver kræfter med jobbet som iværksætter, mens de studerer. Går du med samme drøm, så læs med herunder, hvor du får nogle gode råd til, hvad du skal have styr på, når du starter egen webshop.

1. En forretningsplan, der duer

Det er næsten umuligt at lave en langsigtet god forretning, hvis ikke der er en overordnet forretningsplan. Det første du skal gøre er derfor at udvikle en forretningsplan, der duer. Forretningsplanen er grundlaget og den røde tråd for din nye webshop. Du kan derfor altid gå tilbage og kigge på forretningsplanen, når nye afgørelser skal træffes.

2. Økonomi og startkapital

Ingen webshop og virksomhed uden et økonomisk overblik og startkapital. Når du er studerende, har du heldigvis ikke mange udgifter, og du er vant til at leve for din SU. Dette er en væsentlig fordel, når du starter egen virksomhed. Startkapitalen kan du blandt andet finansiere i form af et fordelagtigt SU-lån.

3. Produkter

Altafgørende for virksomhedens succes er produkterne. Det er derfor naturligvis nødvendigt, at du har en ide om, hvilke produkter du ønsker at sælge på din nye webshop. Det kan være en god ide at begrænse udvalget i starten og have en klar og tydelig plan bag produktudvalget.

4. Virksomhedens navn

Alle virksomheder har et navn. Din virksomhed skal derfor naturligvis også have et navn. Det kan være fornuftigt at vælge et navn, der er nemt at udtale. Desuden bør du vælge et internationalt navn, hvis du har ønske om at gøre dig gældende på det internationale marked i fremtiden.
Medtænk også logo, slogan og markedsføringsmuligheder, når du fastlægger navnet på din nye virksomhed.

5. Lager og kontor

Alle webshops, der sælger fysiske produkter, er afhængige af at have et lager. Det er vigtigt, at lageret er placeret fornuftigt i forhold til transport og levering af produkter. Studenteriværksættere kan dog med fordel leje sig ind på et lager til en begyndelse. Husk på at du altid kan udvide dit lager i takt med, at efterspørgslen på dine produkter tiltager.

6. Emballage til produkterne

De fleste webshops lever af at sende deres produkter ud til kunderne. Produkterne kan dog desværre nemt blive beskadiget under fragten. Derfor er det nødvendigt, at du indkøber emballage til produkterne. Det kan være alt fra bølgepap og papkasser til plastemballage og boblefolie. Du kan købe emballage til din nye webshop på denne side.

7. Fragtaftale

Som ny iværksætter er det dog ikke alene emballage og indpakning af dine produkter, du skal have styr på. Du bør også lave en fragtaftale med eksempelvis GLS eller Postnord.

8. Betalingsaftale

Når kunderne handler på online webshops, får de ikke deres varer med det samme. Dette gør, at både tvivl og mistillid er hyppige bekymringer blandt kunder til diverse webshops. For at give kunderne den bedste oplevelse med handlen, kan du vælge at indgå et samarbejde omkring en sikker betalingsaftale. De to store spillere i Danmark er henholdsvis Nets og Clearhaus.

9. Markedsføring

Når du er ny på markedet, er det vigtigt, at kunderne får øjnene op for netop din webshop. Dette gøres på bedste vis i form af markedsføring. Det kan være fordelagtigt at starte i det små ved blandt andet at markedsføre gennem venner og bekendte såvel som ved brug af annoncer på diverse sociale medier.

10. Klar, parat, start

Du er nu klar til at gå livet som studenteriværksætter i møde med masser af gåpåmod og energi. Du kan ikke undgå at lave en masse fejl – heldigvis lærer, udvikler og erfarer man bedst af egne fejl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar