torsdag den 10. januar 2019

Motivation gør medarbejdere bedre

Motivation gør medarbejdere bedre

Medarbejdermotivation er vigtigt, fordi det viser sig, at glade og tilfredse medarbejdere også er mere effektive. Det giver altså direkte resultater på bundlinjen, hvis der også er god stemning på kontoret. Der findes mange måder at motivere sine medarbejdere på, og det kan være alt fra, hvordan du optræder som leder til personalegoder. Prøv nogle af de forskellige tips til medarbejdermotivation og se, om ikke du kan mærke en markant forskel i din virksomhed.

Den gode leder

At være en god leder handler om at få det bedste frem i sine medarbejdere. For dine medarbejdere er det vigtigt, at du viser interesse for dem og taler til dem, som om de er mennesker, så I kommer ud over jeres chef-ansatte-forhold. Det kan være lettere at forstå, hvorfor dine medarbejdere reagerer, som de gør, hvis du kender lidt til dem som privatpersoner. Pauser er vigtige, hvis man vil være god og effektiv, når man arbejder, så du kan jo bruge pauserne til at lære dine medarbejdere lidt bedre at kende og fortælle lidt om dig selv også. Den gode leder er også den, der tager sig af eventuelle problemer.
Nogle arbejdspladser bøvler med medarbejdere, der har mere hang til at sprede negativ energi end positiv. Det er vigtigt, at du hurtigt tager hånd om sådanne situationer, da destruktive udtalelser hurtigt kan sprede sig som dårlig stemning på arbejdspladsen. Det positive er dog, at konstruktive tanker og positiv energi også påvirker hinanden, så det er bare med at ansætte de gladeste kandidater og selv gå forrest med det gode humør.

Ros dine medarbejdere

Hvis der er noget, der gør dine medarbejdere bedre, så er det ros. Du skal selvfølgelig kun rose dine medarbejdere, hvis der er noget at rose dem for, men lige så snart der er, er det bare med at gribe chancen. Hver gang vi får ros, ønsker vi at fortsætte med at gøre det godt, fordi vi gerne vil have ros igen, så det er altså en selvforstærkende effekt. Du kan også gøre dine medarbejdere dygtigere ved at give dem konstruktiv feedback. Hvis du gerne vil rose dine medarbejdere på en anden måde end med ord, kan du tilbyde dine dygtigste medarbejdere at blive medejere. Det kan være et supplement til deres løn, og så er det jo en kæmpe cadeau og en tillidserklæring at give dem mere ansvar.

Personalegoder

En anden måde at motivere dine medarbejdere på, er ved at give dem forskellige personalegoder, så de føler, at deres indsats bliver værdsat. Det kan være, at du har lyst til at forkæle dine medarbejdere med frisk frugt fra Frugtkurven hver dag. Du kan tjekke deres forskellige frugtkurve ud og se, om ikke der er en, der passer perfekt til din startup. Hvis det giver mening for din virksomhed, kan du belønne dine medarbejdere med mobiltelefoner eller computere, som de får betalt, men også kan bruge privat. Det er fuldstændig lige meget, hvilke personalegoder du tilbyder. Det vigtigste er blot, at dine medarbejdere ikke er i tvivl om, at du er glad og tilfreds med deres indsats.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar