torsdag den 10. januar 2019

Den gode arbejdsplads

Den gode arbejdsplads

En god arbejdsplads handler om mere end de fysiske rammer. I virkeligheden betyder sammenholdet og omgangstonen kollegaer imellem nok mere end store kontorer og lækre stole. Læs med her, for at se hvordan du skaber en god arbejdsplads for dig og dine medarbejdere!

Med anerkendelse kommer du langt 

Noget af det vigtigste på en arbejdsplads er gensidig respekt og anerkendelse. Hvis hver enkelte ansatte føler, at der er brug for dem, forhøjes arbejdsglæden og – indsatsen. Langt de fleste kan nikke genkendende til det motiverende i at føle sig uundværlig, og hvis du viser dine medarbejdere, at der er brug for hver og én af dem, og at de alle er del at et større puslespil, vil der opbygges en særlig ansvarsfølelse og større fleksibilitet i forhold til arbejdet. Hvis man som medarbejder ved, at der er brug for én, og at der sættes pris på ens arbejde, motiveres man til altid at gøre sit allerbedste samt at træde til i særligt hektiske perioder eller i forbindelse med sygdom.

Fælles oplevelser og teambuilding

Ud over at hver enkelte medarbejder spiller en vigtig rolle i det arbejdsmæssige aspekt, er det også vigtigt, at de ansatte føler, de har en plads i en social sammenhæng på arbejdspladsen. Ved at sørge for at sammenholdet er i top på arbejdspladsen, øges arbejdsglæden og samarbejdsviljen, og et stærkt sammenhold er derfor noget af det, der er med til at definere en god arbejdsplads. Hvis medarbejderne har det godt sammen indbyrdes, vil de naturligvis være mere motiverede til at gå på arbejde samt til at udføre deres pligter så godt som muligt, så kollegaernes dag ligeledes forløber som ønsket og uden unødige forhindringer. Et godt sammenhold kan starte i det små – det kan være fælles morgenmad eller kaffepauser, hvor medarbejderne har mulighed for at få en lille sludder, eller det kan være større arrangementer som en middag eller en udflugt. Eller måske ligefrem en omgang teambuilding? Hvis der er noget, der kan binde kollegaer sammen, er det da at have en fælles oplevelse at kigge tilbage på! Måske en tur på ATV, gokart eller segway? Eller en sejltur med masser af vind i håret? Der er muligheder nok, det vigtigste er at få en uforglemmelig dag sammen og derved styrke sammenholdet!

Løsn op med en firmafest 

En anden måde at styrke sammenholdet på er ved at holde en firmafest! Ved at få kollegaerne ud af kontoret og deres vante rammer ser de nye sider af hinanden, hvilket igen kan være med til at gavne sammenholdet. En firmafest med en lækker middag og efterfølgende drinks og dans løsner op for den formelle arbejdsstemning, der sandsynligvis oftest hersker på kontoret og er ligesom teambuilding med til at skabe en form for fælles oplevelses- og referenceramme. Hvor langt man vil gå med firmafesten, er op til én selv – om man vil holde det til en hyggelig middag med hjemmelavet mad, eller om man vil gå hele vejen og holde en fest med livemusik eller DJ, er ikke nødvendigvis det mest afgørende, så længe I har en god aften, hvor det er sammenholdet – og ikke arbejdet – der er i fokus! Hvis I har lyst til at prøve noget lidt anderledes, kan I også overveje en temafest! En 50’er-fest med dresscode og en tilpasset menu? En halloweenfest med udklædninger og gys? Eller måske en tyrolerfest med dirndl, lederhosen og fadøl i lange baner? Kun fantasien sætter grænser, det vigtigste er, at I får kickstartet sammenholdet, og hvis I har brug for lidt inspiration eller hjælp til planlægningen, så klik her og læs mere om løsninger inden for både teambuilding og firmafester!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar