torsdag den 10. januar 2019

Husk dig selv i den travle hverdag


Mange unge er i dag utrolig ambitiøse. Vi vil frem i verden, skabe et godt CV og yde vores bedste. Og det er en utrolig god egenskab at have. Vi kæmper hver dag for at præstere vores bedste, men det kan til tider være hårdt. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi ikke blot tænker på fremtiden, men også mærker efter, hvordan vi har det her og nu.

Tag dig tid til pauserne

Mange studerende har travlt. Det skyldes studiet såvel som en masse andre projekter, de har kørende ved siden af. Og det koster både tid og energi. Den travle hverdag flyver afsted, og døgnets 24 timer føles ofte som det halve. Men til trods for dette skal du tage dig tid til at holde fri. Klap bøgerne sammen, glem fremtiden, og hold en velfortjent pause. Mange unge glemmer i dag at tage tid til at slappe af, og det medfører i nogle tilfælde stress. Det er derfor langt bedre at huske de små pauser i hverdagen end at skulle være sygemeldt i en længere periode.
Nogle studier er tidskrævende, men det, der ofte får bægeret til at flyde over, er, at mange unge i dag har svært ved at sige fra. Der findes alverdens muligheder for at dygtiggøre sig, skabe et godt CV og generelt set bare fylde hverdagen med arrangementer – både faglige såvel som sociale. Vi vil være med til det hele, men vi skal erkende, at det ikke er muligt.
Når vi holder pauser, skal det både være fysisk og mentalt. Lad telefonen ligge derhjemme, når du spiser frokost eller tager til fodbold med vennerne. Det gør det nemmere at give helt slip. Pauserne er et frirum, som gør dig klar til at knokle videre med alle dine projekter senere. De er derfor meget vigtige.

Lyt til dig selv

Bliv bedre til at mærke efter, hvordan du har det lige nu og her. Det handler overordnet set om ikke altid at fokusere på fremtiden, men også at fokusere på nuet. Har du gang i 117 forskellige ting, men nyder det og kan finde tid og overskud til det hele, er det helt fint. Så skal du blot fortsætte. Men hober det hele sig lige så stille op, skal du i stedet sige fra. Mærk efter, hvordan du selv har det frem for at tænke på, hvad alle andre gør. Måske kan nogle af dine studiekammerater holde til at have et fyldt program hver dag, men det betyder ikke, at du kan det samme.

Brug energi på det, du brænder for

Hvis din hverdag er travl, er det vigtigt, at den er fyldt med projekter, du brænder for. Derved har du større chance for at forblive motiveret – også når det hele synes uoverskueligt. Hvis du bliver nødt til at gå på kompromis med andre ting i livet på grund af dine projekter, er det også vigtigt, at du føler, at det er det værd. Det er rigtig godt at være ambitiøs og passioneret, men du må ikke glemme at have dig selv med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar