torsdag den 10. januar 2019

Derfor bør du starte en virksomhed allerede som studerende


Går du rundt med drømmen om at starte din egen virksomhed, men vil vente, til du er færdiguddannet? Lad være med det. Du kan lige så godt komme i gang med det samme. Mange tror, de skal vente, til de har mere erfaring, men det er slet ikke nødvendigt. Du får tværtimod erfaring af at komme i gang. Læs her, hvorfor du bør starte en virksomhed allerede som studerende.

Økonomiske fordele

Når du skal starte en virksomhed, går du sikkert ud fra, at du skal have en stor økonomisk kapital. Men sådan er det ikke i alle tilfælde. Det afhænger meget af, hvilken virksomhed du ønsker at starte. En af årsagerne til, at det kan være svært at starte nogle virksomheder, er at virksomhedsejeren gerne forholdsvist hurtigt skal have udbetalt løn, så hverdagen kan hænge sammen. Men da du som studerende ofte har meget lave privatomkostninger, har du ikke på samme måde behov for dette. Det er også for nogle muligt at få SU ved siden af virksomheden.

Du er dygtig nok

Flere succesrige iværksættere opfordrer til at komme i gang med virksomheden hurtigt muligt. Du skal ikke tvivle på, om din ide er god nok, eller om du har tilstrækkelig med erfaring. Hvis du har en ide, som du brænder for, og har viljen til at kæmpe, skal det nok lykkes.
Nogle studerende har et meget tidskrævende studie, mens andre ikke bruger helt så lang tid. Er du en af dem, der ikke behøver at bruge meget tid på studiet, kan du lægge en masse energi i virksomheden. Og er du en af dem, der skal bruge meget tid på studiet, skal det også nok gå. Det handler alt sammen om at prioritere. Hvis du virkelig ønsker at starte denne virksomhed, skal du nok finde tid til det hele. Hvis virksomheden går godt, kan studiet måske nedprioriteres lidt, hvis du føler, at det stadig kan hænge sammen.

Uddannelsen sikrer dig

Men en af de store fordele ved at starte virksomhed som studerende er også, at du altid har uddannelsen at falde tilbage på, hvis virksomheden aldrig rigtig kommer op at køre. Husk derfor også at vedligeholde studiet tilstrækkeligt. Du skal derfor ikke være bange for at starte en virksomhed, som ikke bliver en succes. Der er ikke andet for end at prøve igen – og ændre din strategi – hvis du stadig har blod på tanden. Husk, at du altid lærer noget af at fejle.
Har du ikke smidt mange penge i virksomheden, er det økonomiske tab heller ikke voldsomt stort. Det er selvfølgelig en fordel. Men at smide få penge i virksomheden fra start kan også være en fordel af andre årsager. Det skyldes, at du ofte er mere tilbøjelig til at turde at satse og tænke kreativt, hvis du ved, at du ikke har meget at tabe. Og hvem ved, måske fører det i stedet til succes. Det er ikke til at vide, hvis du ikke starter virksomheden, så se at komme i gang med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar