torsdag den 21. marts 2019

Forventninger er både gode og dårlige

Forventninger er både gode og dårlig. Personligt har jeg meget høje forventninger til, at det jeg laver skal være godt, og at alt skal lykkes, hvis ikke har jeg tendens til at blive meget skuffet over mig selv. Forventninger er noget vi skaber i sammenhæng med, hvad vi synes vi kan finde ud af. I nogle perioder har vi tårn høje forventninger til os selv og i andre, er forventningerne ret så lave, at man slet ikke ligger mærke til at de er der.

Nogle gange giver det at kunne leve op til ens forventninger til sig selv en form for mental tilfredsstillelse, da man indser, at der faktisk er noget man kan finde ud af. Vi bor alle i et samfund som bygger på forventninger til hinanden. Til at vi kan finde ud af at opfører os ordentligt, at vi er er som andre vil have det eller at vi huske dit og dat.
Når vi bruger vores liv på at leve op til det andre vil have det, kan vi ikke bruge tiden på at fokuserer på det vi egentligt vil. Og nogle gange kan man ende med at glemme en selv og kun tænke på at opfylde de andres ønsker og behov, da de forventer, at man gør det lige så snart der er brug for det. Der findes visse personer som simpelthen ikke kan leve uden at være andres første prioritet.


Men så er der også dem der altid prøver på at få dig som deres første prioritet, selvom det kan tage lang tid så prøver de og går alt hvad de kan for at lige præcis du føler dig vigtig og elsket.
Vi ved alle hvad det vil sige at have tårn høje forventninger og når man så fejler. Det kan ske. Op på hesten igen og prøv igen. Nogle ting er svære end andre og tager længere tid og kræver at man er mere omhyggelig med dem. Og på de tidspunkter kan det være nødvendigt at skrue ned for ens forventninger til en selv og tænke enten går det eller også går det ikke.
Så længe du selv er tilfreds med det du får præsteret så kan det være lige meget med, om vi ikke får opfyldt disse forventninger der vil være fra de andre og dig selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar